We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.

PURO Finance gick samman med Alisa Bank den 15 maj 2024. Alisa Bank är en finsk bank som specialiserar sig på att erbjuda finans- och banktjänster till små och medelstora företag på ett enklare och snabbare sätt online.

PURO Finance fortsätter som ett dotterbolag till Alisa Bank och kommer att tillhandahålla operativa tjänster för Alisa Bank för att leverera fakturafinansieringstjänster.

PUROs story

Då PURO Finance grundandes år 2017 var vår ambitiösa målsättning att skapa en helt ny finansieringslösning som fungerar snabbt, är enkel att använda och passar alla. Vi hade alla lång erfarenhet av bank- och factoringtjänster och hade identifierat flera utmaningar i branschen som de stora aktörerna inte kunde lösa.

Vi letade efter passande factoringteknologi över hela världen men vi hittade helt enkelt inget befintligt system som kunde förverkliga vår idé. Till sist beslöt vi oss för att bygga ett eget factoringsystem tillsammans med en av världens främsta systemkodare. Vår nya teknik var fort i gång och vi började vårt samarbete med vår första kund i början av 2018, samtidigt fortsatte vi att utveckla vår operativa säkerhet och våra produktegenskaper.

Idag är PUROs mål att tillsammans med våra partners erbjuda en pålitlig och enkel fakturabelåningsstjänst som kombinerar kundernas fakturering, finansiering, kreditförsäkring, inkasso och redovisning. För tillfället har PURO ca 1000 kunder i Sverige och Finland och sedan den operativa verksamheten började har vi finansierat fakturor för över 10 miljarder kronor.