We use cookies to personalize content and to analyze our traffic. Please decide if you are willing to accept cookies from our website.

Fakturabelåning - få pengarna på kontot genast

Fakturabelåning för företag. Ett snabbt och enkelt företagslån där du får pengarna av dina kundfakturor direkt på kontot. Tydligt pris, inga dolda kostnader. Ansök om företagslån redan idag, ansökan är inte bindande.

Kunder
Fakturering
NPS
Laskurahoitus PURO Finance - rahat heti tilille

Fakturabelåning – varför välja PURO?

Fakturabelåning

Marknadens snabbaste fakturafinansiering, efter godkänd kreditansökan får du pengarna på kontot inom 24h. Factoringsystemet är automatiserat, så även fakturor med korta betalningsvillkor lönar sig att finansiera.

Förmånligt pris

Vi har bara ett pris, det är transparent och smidigt. Priset baseras på fakturans betalningsvillkor. Därmed har tjänsten inga fasta kostnader, månadsavgifter, faktureringsavgifter eller andra dolda kostnader. Du betalar endast för använd finansiering och gynnas om du kan förhandla om kortare betalningsvillkor med din kund.

Passar alla

PUROs fakturabelåning passar alla företag och företagare, oavsett företagets storlek, bransch eller företagsform. Du kan skicka dina fakturor som vanligt.

Samarbetspartners

Vi samarbetar med flera olika ekonomihanteringsprogram och banker. Dessa samarbeten möjliggör bland annat ett förmånligt pris och automatiska bokföringsposter. Vidare kan vi enkelt integrera prisvärda inkassotjänster och kreditförsäkringar i vår tjänst.

Miten lskurahoitus toimii?

Hur fungerar PUROs fakturabelåning?

Fakturabelåning, även känd som faktura- eller factoring-finansiering, är en flexibel finansieringsform som omvandlar försäljningsfakturor till kontanter omedelbart. Genom att använda PUROs fakturabelåningtjänst får ditt företag pengarna från kundfakturan direkt på sitt konto då du skickat fakturan åt din kund, oavsett när din kund betalar.

Att ta i bruk fakturabelåning går enkelt och snabbt, och du skickar din faktura från ditt faktureringsprogram liksom tidigare. Fakturabelåning passar alla typer av företag, oberoende av storlek eller bransch.

Ansök om finansiering, vi granskar din kreditvärdighet och ger dig ett erbjudande omedelbart.
När vi godkänt din kreditansökan får du ett avtal att underteckna.
Skicka dina fakturor från ditt faktureringssystem som tidigare. Vi betalar omedelbart den avtalade finansieringsdelen (tex. 80%) till ditt konto. Resten överför vi när din kund har betalat fakturan till oss.

Fakturabelåning med PURO - kunderfarenheter

PURO Finance blev vårt val som partner tack vare den imponerande kompetensen hos företagets specialister. Människor är kärnan i vår verksamhet, eftersom de är de som gör arbetet. System och automatisering stödjer verksamheten, inte tvärtom. Detta är särskilt viktigt för små och medelstora företag samt för entreprenörer. Vi uppskattar även PURO Finances snabba svarstider och deras moderna affärsfilosofi, vilket är av stor betydelse för vårt samarbete.

Allt har fungerat bra och smidigt - jag har knappt behövt göra något själv. Till och med redovisningsbyrån har gett positiv feedback om bokföringsrapporterna.

Vi bytte till PURO från en annan finansieringspartner eftersom vi från PURO också fick finansiering för projektbetalningar, vilket avsevärt underlättar att hålla vår likviditet stabil.

PURO Finance fakturabelåning – Vanliga frågor

Fakturabelåning är en viktig del av ditt företags kassa- och riskhantering. Tjänsten innebär att du inte behöver vänta på dina pengar till kundfakturans förfalldatum, vilket kan vara upp till 90 dagar. Med PUROs tjänst överför ditt företag sina fakturor till oss och vi betalar ut pengarna från fakturan till ditt företagskonto utan dröjsmål. Ditt företags likviditet förbättras och du kan hantera inköp, löner, skatter och andra utgifter.

Kärt barn har många namn och fakturabelåning kallas ibland också för fakturafinansiering, factoring, factoring-finansiering. I praktiken syftar dessa termer på samma sak.
Tjänsten har inga fasta kostnader och du betalar endast en finansieringsprovision för de fakturor som mottagits och finansierats av PURO Finance. Fakturabelåningens pris bestäms enligt den finansierade fakturans förverkligade betalningsvillkor, det vill säga den tid som löper mellan att din kund har fått fakturan tills dess att den blir betald. Till exempel, om du skickar din kund en faktura på 1000 SEK och din kund betalar inom de givna betalningsvillkoren på till exempel 15 dagar, är din finansieringskostnad för fakturan 6 SEK.
När du använder tjänsten skapar du din kundfaktura som vanligt i ditt faktureringsprogram. Fakturan levereras till din kund och du står som avsändare. Vi lägger endast till den överföringsklausul som krävs enligt lag på fakturan och ändrar kontonummer till vårt kundreservkonto.
PURO Finance fakturabelåning passar såväl enskilda entreprenör som små och stora företag. Finansieringsmodellen är lämplig för företag oavsett bransch, och den enda praktiska förutsättningen är att företaget utfärdar företagsfakturor, det vill säga B2B-fakturor.
Tjänsten är avsedd för finansiering av kundfakturor mellan företag. Om ditt företag har både konsumentfakturor och företagsfakturor lämpar sig tjänsten till att endast finansiera dina kundfakturor.
Finansiering av försäljningsfakturor påverkar ditt företags bokföring. Belånade fakturor behandlas som kortfristig skuld i företagets bokföring och betalas bort då din kund betalar sin faktura.
Kreditrisken för att fakturan betalas vilar på säljaren. Om din kund inte betalar fakturan kommer vi att diskutera med dig om hur vi ska gå vidare. Först och främst kommer vi att försöka inkassera skulden med hjälp av våra inkassopartners. Om betalningen ändå inte kan erhållas från köparen kan den utestående skulden avdras från andra fakturor som du har skickat för finansiering. PURO har flera partners inom betalningsövervakning och inkasso, och vi kan koppla din fakturering till deras tjänster redan från den första fakturan. Du kan också skydda dig mot kundens oförmåga eller ovilja att betala med kreditförsäkring. Fråga gärna om mer information om kreditförsäkring.